Ο Άγιος Σώστης βρίσκεται σε απόσταση 13 χμ από τη πόλη της Ζακύνθου και μόλις 2 χιλιόμετρα από τη κέντρο του Λαγανά όπου αποτελεί το δημοφιλέστερο και πιο πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Η περιοχή είναι παραθαλάσσια και βρίκσεται εντός του κόλπου του Λαγανά. Η τουριστική κίνηση είναι έντονη στην περιοχή κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η περιοχή διαθέτει όλων των ειδών τα μαγαζιά για τις άμεσες ανάγκες σας. Προτείνετε σε παραθεριστές που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με ηρεμία και χαλάρωση, έχοντας όμως πάντα την επιλογή της διασκέδασης πολύ κοντά στο κέντρο του Λαγανά.   

Διαμονή
Στο Άγιο Σώστη υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα. Πολλά από αυτά είναι παραθαλάσσια. Υπάρχει ακόμα και  ένα camping γι´ αυτούς που θέλουν να έχουν άμεση επαφή με την φύση. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και στις τιμές, ανάλογα με το κατάλυμα που θα επιλέξετε να μείνετε.

Μεταφορά
Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων του τοπικού ΚΤΕΛ από και προς τον Άγιο Σώστη. Ακόμα πάρα πολλές εταιρίες για να νοικιάσετε αυτοκίνητα, τζιπ, ποδήλατα και μηχανάκια. Τέλος η πρόσβαση με το δικό σας μεταφορικό μέσο είναι εύκολη αφού οι δρόμοι είναι ασφαλτωμένοι  και υπάρχουν θέσεις για παρκάρισμα.

Εστιατόρια
Ο Άγιος Σώστης διαθέτει ταβέρνες και εστιατόρια που σας προσφέρουν γευστικές απολαύσεις όχι μόνο από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα αλλά και από την διεθνή. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου ενώ πολλά είναι παραθαλάσσια. Μερικές ταβέρνες και εστιατόρια σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε μια ξεχωριστή ελληνική νύχτα, συνδυάζοντας νόστιμα ζακυνθινά φαγητά με ζωντανή ελληνική μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Παραλία
Η παραλία του Αγίου Σώστη είναι πολυσύχναστη και ανεπτυγμένη τουριστικά. Αποτελείται από άμμο και τα νερά της είναι ζεστά, ρηχά και καταγάλανα. Υπάρχουν άφθονες ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση και θέσεις πάρκινγκ δίπλα στην παραλία.
Τα θαλάσσια σπορ δεν επιτρέπονται γιατί ο κόλπος αυτός είναι ο εκλεκτός της χελώνας Caretta- Caretta για την αναπαραγωγή της. Υπάρχουν όμως αρκετές βάρκες που κάνουν περιηγήσεις στον κόλπο αυτό και επισκέπτονται το Μαραθονήσι και αν σταθείτε λιγάκι τυχεροί μπορεί να θαυμάσετε από κοντά την προαναφερθείσα χελώνα. Υπάρχουν αρκετά παραθαλάσσια μπαρ και ταβερνες όπου μπορείς να απολαύσεις την ζακυνθινή  κουζίνα. Για την προστασία των χελωνών ο κόλπος του Λαγανά και οι περιοχές που έγκειται σε αυτόν, ανακηρύχθηκαν σε Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και από τότε η ανοικοδόμηση ελαττώθηκε και τα μηχανοκίνητα θαλάσσια σκάφη απαγορεύθηκαν. Η περίοδος ωοτοκίας τους συμπίπτει με την θερινή περίοδο διακοπών. Μπορείτε κατά τη διάρκεια της μέρας, με τα βαρκάκια που έχουν γυάλινο πάτωμα να δείτε τις χελώνες στη θάλασσα όσο κολυμπούν. Επίσης σε κάποια σημεία της παραλίας γίνονται συχνά δρομολόγια με βαρκάκια που σας πηγαίνουν σε κοντινές παραλίες.

Ψώνια
Στον Άγιο Σώστη υπάρχουν όλα τα απαραίτητα καταστήματα που θα καλύψουν τις καθημερινές σας ανάγκες.

Νυχτερινή ζωή
Η περιοχή διαθέτει μπαρ κατά μήκος κυρίως του κεντρικού παραλιακού δρόμου. Τα περισσότερα από αυτά ανοίγουν απ´ τις 18.30 το απόγευμα μέχρι τις 4 το πρωί τις καθημερινές και μέχρι τις 6 το πρωί Παρασκευή και Σάββατο. Η είσοδος είναι δωρεάν.