Παραλία με: Βότσαλο και βραχάκια
Απόσταση από την πόλη Ζακύνθου: 30χλμ.
Βαθμολογία: 6/10
Βρίσκεται στην περιοχή: Αγιος Νικόλαος Βολιμών
Ανήκει στο Δήμο: Ελατίων 
Αλλες κοντινές παραλίες: Μακρύς Γιαλός, Ξύγκια
Αλλες παραλίες στο ίδιο Δήμο: Μακρύς Γιαλός, Ναυάγιο, Ξύγκια, Πόρτο Βρώμη 

Τα βαθιά πεντακάθαρα νερά στο μικρό κόλπο του Αγίου Νικολάου είναι ιδανικά για κολύμπι.
Η περιοχή του Αγίου Νικολάου των Βολιμών, δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά κυρίως λόγω της μεγάλης της απόστασης από το κέντρο του νησιού. Το λιμανάκι του κόλπου φιλοξενεί τις ψαρόβαρκες της περιοχής , και τα καραβάκια που κάνουν περιηγήσεις στις Γαλάζιες Σπηλιές των Βολιμών και το Ναυάγιο, προτιμείται ιδιαίτερα από τους παραθεριστές που επισκέπτονται το νησί με σκάφος, ενώ απο εκεί, μικρό ferryboat συνδέει τη Ζάκυνθο με την Κεφαλονιά. Ακόμα στην κεντρική παραλιακή οδό υπάρχουν αρκετές γραφικές Ταβέρνες και καφέ. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το μικρό ακατοίκητο νησάκι του Αγ. Νικολάου.

Εκτός από την παραλία του Αγίου Νικολάου, υπάρχουν και άλλες μικρότερες στην περιοχή τις οποίες θα βρείτε εύκολα με μια μικρή εξερεύνηση. Πρόσβαση στην θάλασσα υπάρχει και από μικρά μονοπάτια που οδηγούν σε βραχάκια.

Όσον αφορά το χωριό των Βολιμών, αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη για να θαυμάσετε τις παλιές εκκλησίες, το Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα αλλά και την ορεινή αρχιτεκτονική. Τα τοπικά προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε είναι το ντόπιο τυρί, το μέλι αλλά και τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα.

Ειδικά για αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ηρεμία και τις διακοπές δίπλα στην φύση, η περιοχή των Βολιμών είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.