Παραλία με: Αμμο
Απόσταση από την πόλη Ζακύνθου: 4 χλμ.
Βαθμολογία: 6/10
Βρίσκεται στην περιοχή: Αργάσι
Ανήκει στο Δήμο: Ζακυνθίων
Γεωγραφική θέση: Γ. πλάτος: Β 37,46 - Γ. μήκος: Α 20,55
Αλλες κοντινές παραλίες: Δημοτική Ακτή, Κρυονέρι, Πόρτο Ζόρο
Αλλες παραλίες στο ίδιο Δήμο: Αγιος Νικόλαος, Γέρακας, Δάφνη, Δημοτική Ακτή, Ιόνιο, Κρυονέρι, Μπανάνα, Πόρτο Ζόρο, Πόρτο Ρώμα, Ρηλάξ, Σεκάνια

Η παραλία του Αργασίου είναι από τις δημοφιλέστερες του νησιού. Βρίσκεται πολύ κοντά από το κέντρο του χωριού και δεν θα χρειαστείτε πάνω από 5 λεπτά περπάτημα για να φτάσετε. Αποτελείται από άμμο και ρηχά, πεντακάθαρα νερά. Η παραλία είναι μεγάλη σε μήκος και σχηματίζονται κατά μήκος της πολλοί μικροί κολπίσκοι.
Χαρακτηριστικό σημείο της παραλίας αυτής είναι μια μισογκρεμισμένη πέτρινη γέφυρα, που το ένα της κομμάτι είναι στην άμμο και το άλλο στην θάλασσα.

Υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες που μπορείς να νοικιάσεις αλλά και μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ όπως τζετ-σκι, κανω, θαλάσσιο ποδήλατο, αλεξίπτωτο κτλ.
Επίσης υπάρχουν αρκετές θέσεις για παρκάρισμα κοντά στην παραλία. Προσελκύει πολλούς παραθεριστές κάθε χρόνο. Υπάρχουν πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες και ουζερί για να συνδυάσεις το μπάνιο σου με την απόλαυση των γευστικότατων ζακυνθινών μεζέδων.