Παραλία με: Αμμο
Απόσταση από την πόλη Ζακύνθου: 18 χλμ.
Βαθμολογία: 9/10
Βρίσκεται στην περιοχή: Βασιλικός
Ανήκει στο Δήμο: Ζακυνθίων
Αλλες κοντινές παραλίες: Αγιος Νικόλαος, Γέρακας, Ιόνιο, Μπανάνα, Πόρτο Ζόρο, Πόρτο Ρώμα, Ρηλάξ, Σεκάνια
Αλλες παραλίες στο ίδιο Δήμο: Αγιος Νικόλαος, Αργάσι, Γέρακας, Δημοτική Ακτή, Ιόνιο, Κρυονέρι, Μπανάνα, Πόρτο Ζόρο, Πόρτο Ρώμα, Ρηλάξ, Σεκάνια

Η παραλία της Δάφνης ανήκει στην κοινότητα του Βασιλικού και βρίσκεται 18 χμ νοτιοανατολικά από την πόλη της Ζακύνθου. Πρόκειται για μια παραδεισένια, μεγάλη αμμουδιά με υπέροχη θέα στον κόλπο του Λαγανά. Απέναντι της βρίσκεται το μικρό ακατοίκητο νησάκι, το Πελούζο.
Τα νερά της είναι ρηχά, ήρεμα και καταγάλανα. Υπάρχουν ακόμα ξαπλώστρες και ομπρέλες διαθέσιμες προς ενοικίαση. Αποτελεί μια από τις παραλίες που οι χελώνες Caretta - Careta γενούν τα αυγά τους. Η παραλία της Δάφνης ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο οπότε και τα μέτρα προστασίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Εδώ δεν υπάρχουν θαλάσσια σπορ.
Οι ταβερνούλες που υπάρχουν εκεί λειτουργούν μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να μην ενοχλούν τις χελώνες στην αναπαραγωγή τους. Υπάρχουν αρκετές θέσεις παρκαρίσματος δίπλα στην παραλία. Η πρόσβαση στην παραλία της Δάφνης γίνεται από τον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού.
Τον τελευταίο χρόνο επισκευάστηκε και δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην οδήγησή σας προς εκεί. Αξίζει τον κόπο να θαυμάσετε αυτό το ειδυλλιακό πευκόφυτο τοπίο. Προτείνετε ανεπιφύλακτα η επίσκεψή της.