Παραλία με: Βότσαλο
Απόσταση από την πόλη Ζακύνθου: 21 χλμ.
Βαθμολογία: 6/10
Βρίσκεται στην περιοχή: Λίμνη Κεριού
Ανήκει στο Δήμο: Λαγανά
Γεωγραφική θέση: Γ. πλάτος: Β 37,41 - Γ. μήκος: Α 20,5
Αλλες κοντινές παραλίες: Μαραθίας, Μαραθωνήσι
Αλλες παραλίες στο ίδιο Δήμο: Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Μαραθίας, Μαραθωνήσι, Πόρτο Κούκλα

Η παραλία του Κεριού, που αλλιώς ονομάζεται και Λίμνη Κεριού, πήρε το όνομά της από την μεγάλη λίμνη που υπήρχε εκεί, η οποία τώρα έχει αποξηρανθεί. Ανήκει και αυτή στον κόλπο του Λαγανά. Η παραλία συνδυάζει άμμο και βότσαλα. Τα νερά της είναι ήρεμα, σχετικά βαθειά και καταγάλανα. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση.
Ακόμα βρίσκονται πολλές θέσεις πάρκινγκ ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και αρκετές παραδοσιακές ψαροταβέρνες όπου μπορεί κανείς να περάσει ιδανικές διακοπές. Στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν και σχολές καταδύσεων, που πολλοί επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τον πλούσιο και ενδιαφέροντα βυθό του Ιονίου. Απέναντι από το Κερί υπάρχει ένα ακατοίκητο, καταπράσινο νησί, το Μαραθονήσι, όπου αξίζει να το επισκεφτεί κανείς.
Στο βόρειο μέρος του νησιού αυτού υπάρχει και η μοναδική αμμώδης παραλία μήκους περίπου 150 μέτρων η οποία και αυτή χαρακτηρίζεται ως περιοχή ωοτοκίας της χελώνας Caretta- Caretta. Η περιοχή ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο που προστατεύει τις χελώνες αυτές. Η πρόσβαση προς αυτό μπορεί να γίνει με την ενοικίαση σκαφών που υπάρχουν στη παραλία του Κεριού. Στην παραλία ακόμα μπορείτε να νοικιάσετε σε χαμηλή τιμή μικρές βάρκες, ποδήλατα θαλάσσης και κανό για να εξερευνήσετε τις κοντινές ακτές.
Στο άκρο της παραλίας υπάρχει και ένα μικρό λιμανάκι που φιλοξενεί τις τοπικές ψαρόβαρκες, τα σκάφη που κάνουν περιηγήσεις στις Γαλάζιες Σπηλιές, τις Μυζήθρες( δύο πελώριοι βράχοι μέσα στην θάλασσα) και το Μαραθονήσι. Η όμορφη ακτή της Μαραθιάς με τα βότσαλα και τα βαθιά, μπλε, κρυστάλλινα νερά είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεκουραστούν μακριά απ’ τις πολυσύχναστες παραλίες.
Επίσης, υπάρχουν κάποιες μικρές, αμμώδεις και ερημικές παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο με βαρκάκια.