Παραλία με: Βότσαλο
Απόσταση από την πόλη Ζακύνθου: 23 χλμ.
Βαθμολογία: 8/10
Βρίσκεται στην περιοχή: Μαραθίας Κεριού
Ανήκει στο Δήμο: Λαγανά
Αλλες κοντινές παραλίες: Λίμνη Κεριού, Μαραθωνήσι
Αλλες παραλίες στο ίδιο Δήμο: Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Λίμνη Κεριού, Μαραθωνήσι, Πόρτο Κούκλα

Η παραλία του Μαραθιά αποτελεί την δυτικότερη από αυτές που εκτείνονται στον κόλπο του Λαγανά. Βρίσκεται 23 χμ νοτιοδυτικά της πόλης και ανήκει στην κοινότητα του Κεριού. Αποτελείται από βότσαλα και τα νερά της είναι βαθιά, δροσερά και κρυστάλλινα. Πρόκειται για μια ήσυχη, ερημική παραλία που δεν προσελκύει πολλούς παραθεριστές.
Αυτό οφείλεται και στο ότι η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού πρέπει να κατέβεις ένα μικρό κομμάτι του βουνού (περίπου 200 μέτρα) για να βρεθείς εκεί. Δεν προτείνεται για κολυμβητές μικρής ηλικίας αφού η θάλασσα βαθαίνει απότομα. Υπάρχουν λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση.
Ακόμα θέσεις πάρκινγκ βρίσκονται 200 περίπου μέτρα από την παραλία. Η περιοχή είναι πανέμορφη αφού συνδυάζει το καταπράσινο βουνό που καταλήγει σε μια γραφική παραλία. Στην περιοχή υπάρχουν δύο πολύ γραφικά ταβερνάκια που μπορείς να γευτείς την απολαυστική ζακυνθινή κουζίνα. Η μοναδικότητα αυτής της παραλίας την κάνει δημοφιλή και αγαπητή στους επισκέπτες του νησιού. Προτείνεται για παραθεριστές που θέλουν να συνδυάσουν διακοπές με χαλάρωση και ηρεμία.