Σας καλωσορίζουμε στο πέτρινο πάρκο Ασκός. Μέσα από τις σελίδες μας θα έχετε κάποιες πληροφορίες και εικόνες σχετικά με τις δραστηριότητες του πάρκου καθώς επίσης και για τις υπηρεσίες που παρέχει στους επισκέπτες του.

Στο Πέτρινο Πάρκο Ασκός βρίσκονται 200.000, περίπου, αυτοφυή φυτά, θάμνοι και δέντρα, έτσι ακριβώς όπως τα χωροθέτησε η μητέρα φύση.

Ταυτόχρονα μέσα σε αυτό το χώρο θα δείτε εκατοντάδες ζώα που ζουν ελεύθερα στις φυσικές τους συνθήκες, από τα άγρια γεράκια, πολλών ειδών, έως τα αντιπροσωπευτικά θηλαστικά του νησιού, διαφόρων ειδών πτηνά, αμφίβια, έντομα και όλων των ειδών τα αυτόχθονα ζώα.

Επίσης σε διάφορα σημεία βρίσκονται διάφορες πέτρινες κατασκευές, όπως παλαιά πετρόκτιστα οικήματα (στάβλοι), στέρνες πολλών αιώνων φτιαγμένες μέσα στην πέτρα και διάφορες συνθέσεις πέτρας και ξύλου που δένουν αρμονικά με το περιβάλλον.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την μεγάλη μας προθυμία και χαρά στον οποιοδήποτε επιστημονικό ερευνητικό φορέα π.χ. γεωργικές σχολές θα ήθελε να εξάγει μελέτες ή έρευνες στους χώρους του πάρκου, ή στην ευρύτερη περιοχή καθ` όλη την διάρκεια του χρόνου.

Πληροφορίες www.askos.gr