Στο χωριό Καμπί, πάνω ακριβώς από τον γραφικότατο όρμο της Σχίζας δεσπόζει ο πανύψηλος σταυρός που θεμελιώθηκε στην μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στα χρόνια της Κατοχής.
Από εκείνο το σημείο η θέα είναι εκπληκτική αφού μπροστά σου απλώνεται το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Ο  συνδυασμός των απότομων γκρεμών, των σπηλιών και των κρυστάλλινων νερών δίνει στον επισκέπτη μια μαγική εικόνα. Το ηλιοβασίλεμα από αυτό το σημείο είναι αξιοθαύμαστο και η εικόνα του θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα σου. Στην κορυφή του βράχου που είναι κατασκευασμένος ο σταυρός υπάρχει ένα γραφικότατο ταβερνάκι που σου προσφέρει γευστικότατες ζακυνθινές συνταγές.
Όπως προαναφέραμε το μνημείο αυτό είναι κατασκευασμένο στο χωριό Καμπί. Ένα γραφικότατο ορεινό χωριό, 30 περίπου χμ από την πόλη της Ζακύνθου με λιγοστούς κατοίκους το χειμώνα αλλά με πολλούς επισκέπτες το καλοκαίρι. Στην αρχιτεκτονική του χωριού κυριαρχούν τα στενά δρομάκια και τα πέτρινα κτίσματα. Στην περιοχή βρίσκεται και το Μυκηναϊκό νεκροταφείο, που η ύπαρξη του μαζί με άλλα ευρήματα της Μυκηναϊκής εποχής στην περιοχή, μαρτυράει την μεγάλη ιστορία αυτού του νησιού κατά τους Προϊστορικούς χρόνους.
Η  πρόσβαση προς εκεί απαιτεί αρκετή προσοχή από τους οδηγούς αφού σε κάποια σημεία ο δρόμος είναι στενός και με αρκετές στροφές. Η απόσταση περίπου από την πόλη καλύπτεται μέσα σε 45-60 λεπτά.