Η παραλία Ναυάγιο αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού και ίσως ολόκληρης της Μεσογείου. Είναι ίσως η πιο φωτογραφισμένη και ξακουστή παραλία της Ελλάδας. Το όνομά της το χρωστάει στο ναυάγιο ενός πλοίου που το 1982 μετέφερε λαθραία τσιγάρα από την Τουρκία.
Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο <Παναγιώτης> λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Οι ντόπιοι θυμούνται χαρακτηριστικά χιλιάδες κούτες τσιγάρων να επιπλέουν στο νερό και ανάμεσα τους τα μέλη του πληρώματος να κολυμπούν για να ξεφύγουν από την ακτοφυλακή.
Απόκοσμη, μοναδική, εντυπωσιακή, πασίγνωστη παγκοσμίως για τα νερά, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο των γκρεμών που παίρνουν χρυσαφί χρώμα. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό, ανάμεσα στους πανύψηλους λευκούς βράχους εμπεριέχεται μια παραλία με κάτασπρη άμμο με νερά βαθιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα. Τοπίο άγριο και ερημικό, καθώς ένα κουφάρι πλοίου λιάζεται στο κέντρο της παραλίας. Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται μόνο από τη θάλασσα με βάρκες που ξεκινούν καθημερινά από τις κοντινές παραλίες της περιοχής αλλά και από την πόλη της Ζακύνθου με τα καραβάκια που κάνουν το γύρο του νησιού.
Από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ή το Πόρτο Βρώμη είναι οι πιο κοντινές διαδρομές. Επίσης το Ναυάγιο μπορείς να το θαυμάσεις και από ψηλά από μια ειδική εξέδρα που έχει στηθεί ακριβώς από πάνω, κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας.